europe direct Mures - header

Critical mass la Tirgu Mures cu ocazia Saptamanii mobilitatii europene

In fiecare an, in perioada 18-22 septembrie Uniunea Europeana sarbatoreste Saptamana mobilitatii europene. In acest fel, se doreste sensibilizarea cetatenilor din statele membre cu privire la importanta mobilitatii, protectiei mediului si folosirea mijloacelor alternative de transport. In data de 22 septembrie, Centrul nostru, in colaborare cu asociatiile Fundatia Comunitara Mures, Easy Rider, Pro Biciclo Urbo, Unda Verde va desfasura traditionalul Critical Mass- turul ciclist al municipiului Targu Mures. Alatura-te si tu pentru un mediu mai sanatos din orasul tau! Plecare la ora 16:00 din Piata Victoriei

Traseul parcurs va avea in jur de 15 km si are urmatorul traseu: 

Punct de pornire: P-ta Victoriei - str. Gheorghe Doja - str. Budiului - B-dul 1848 - str. Magurei - str. Pasunii - str. Predeal - B-dul Pandurilor - B-dul 1 Decembrie 1918 - P-ta Trandafirilor - str. Calarasilor - str. Tisei - str. Decebal - Aleea Carpati - str. Margaretelor - Punct sosire: Farmacia de Bere.

Centrele Europe Direct din Romania s-au intalnit la Venus

Centrele Europe Direct din Romania s-au intalnit in perioada 12-17 iunie la Venus pentru ultima sesiune din perioada de contractare 2009-2012.

Centrele Europe Direct din tara au misiunea de a disemina informatia europeana in randul populatiei.

Ziua Europei sarbatorita la Consiliul Judetean Mures prin Centrul Europe Direct

 

 


Centrul Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Mureş a organizat în data de 9 mai 2012, cu ocazia Zilei Europei o serie de activităţi de informare destinate în principal elevilor. Având în vedere că anul 2012 este Anual European al îmbătrânirii active, şi bunicii au fost invitaţi să fie alături de nepoţii lor într-o călătorie virtuală prin statele membre al Uniunii Europene.
Astfel Sala Mare a Palatului Administrativ a fost timp de câteva ore locul de unde circa două sute de copii şi bunici au început un interesant periplu european. Copiii sunt elevi în clasele III-IV ai şcolii care îşi aniversează onomastică pe 9 mai – Gimnaziul „Europa” şi ai Liceului „Bolyai Farkas” din Tîrgu Mureş.
Rând pe rând ţările Europei s-au perindat, prin intermediul unui film, prin faţa celor prezenţi, născând idei şi discuţii interactive. Călătoria virtuală a fost o prezentare interactivă a ţărilor membre ale Uniunii Europene, la care copiii au luat parte cu plăcere dovedind că au bune cunoştinţe despre realităţile europene. La informaţiile legate de istoricul Uniunii Europene, integrarea ţărilor în Uniunea Europeană, copiii şi bunicii au adăugat altele legate de aspecte specifice fiecărei ţări şi culturi în parte.
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, doamna Lokodi Edita Emőke, a salutat participarea la eveniment a celor două grupe de invitaţi. Răspunzând la întrebările copiilor, doamna Preşedinte a explicat activitatea Consiliului Judeţean şi preşedintelui său, pe înţelesul tuturor. Discutând cu elevii, aceştia au afirmat că au luat parte şi la alte evenimente organizate de Consiliul Judeţean, ultimul fiind „Ziua Pământului”. „Vă mulţumesc frumos că aţi venit aici, astăzi, în această zi deosebită: Ziua Europei. Sper că veţi veni şi anul viitor ” a concluzionat doamna Preşedinte.
În semn de apreciere pentru cunoştinţele europene şi implicarea în acest proiect, participanţii au primi diplome.
Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic pregătit de elevii de la Liceul „Bolyai Farkas”, poezii, cântece – cu acompaniament de fluier, au completat atmosfera de sărbătoare în această zi, în care toată lumea s-a simţit mai aproape de Europa.
De asemenea, Centrul Europe Direct, in colaborare cu asociatia Divers a organizat o masa rotunda pe tema „ Anul 2012- anul imbatranirii active” la care au participat oameni in varsta si tineri pentru a dezbate problemele cu care se confrunta cele doua generatii in momentul de fata.

                                                       

 

Ziua Pământului -ediţia 2012 sărbătorit în judeţul Mureş

Centrul Europe Direct Mureş, în colaborare cu organizaţiile civile si Politia municipiului Tîrgu Mureş va sărbătorii şi în acest an " Ziua Pământului.

Vor avea loc două evenimente - pe 21 aprilie în oraşul Miercurea Niraj vor avea loc diferite concursuri în aer liber între şcolile din oraş, dotat cu premii, vom monta un parc de aventuri dotat cu tiroliana, traseu pe corzi, perete artificial pentru căţărat, etc

Pe 22 aprilie evenimentele se vor muta la Tîrgu Mureş unde va avea loc tradiţionalul marş al bicicliştilor, asa zisul critical mass, care cuprinde un traseu de circa 25-30 km şi prin care dorim să sensibilizăm populaţia, dar şi autorităţile locale cu privire la protecţia mediului şi folosirea mijloacelor alternative de transport. Estimăm participarea a peste 1200 de persoane.

O săptămână la şcoală altfel la Centrul Europe Direct Mures

Cu ocazia programei şcolare " O săptămână altfel", Centrul Europe Direct Mureş a primit vizita a 110 elevi din clasele 9-12 din cadrul grupului şcolar Electromureş. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2012.

Cu această ocazie, elevii au primit informatii despre Uniunea Europeană, instituţiile şi politicile sale, au vizionat un film  despre Parlamentul European şi au avut ocazia să-şi testeze cunoştinţele despre UE dar şi cele de cultură generală la Infochioşcul aflat în incinta centrului. La final eleviii au primit materiale promoţionale cu şi despre subiecte de interes legate de UE.

  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate
  • Activitate