europe direct Mures - header

Cautare parteneri proiect cultural

Asociatia TANTA din Pontarlier (Regiunea Franche-Comté, Franta) cauta parteneri europeni pentru un proiect cultural. Idea proiectului : ateliere in care partenerii sa experimenteze prin arta legatura culturala si sociala; activitatile participative vor avea la baza folosirea site-ului propriu prin care participantii pot sa posteze fotografii, video si comentarii pentru a-si disemina creatiile. Tipul de partener cautat : scoli, asociatii, municipalitati si alte structuri interesate de subiectul propus. Data limita de manifestare a interesului : martie 2013. Contact : Elisabeth Bougeois, Chargée de mission, Bureau Bourgogne Franche-Comté Europe, Tel. (32) 2 231 10 50, Fax (32) 2 230 38 48 elisabeth.bougeois@bfce.eu, www.bfce.eu.

Fisa proiect

Cautare de parteneriat in cadrul programului Gruntvig

Municipalitatea Tranemo din Suedia de Vest cauta parteneri europeni interesati sa participe intr-un proiect ce urmeaza sa fie depus spre cofinantare prin « Grundtvig – Partnership programme ». Proiectul propune cresterea gradului de constientizare si atitudine fata de riscurile la care pot fi supusi tinerii din Europa care consuma alcool. Titlul provizoriu al proiectului : POWER TO RESIST. Data limita pentru exprimarea interesului: 30 octombrie 2012. Aplicatia urmeaza sa fie depusa, dupa o vizita de cunoastere a partenerilor (noiembrie 2012), in februarie 2013.  Contact : Jennie Johannisson, Public health coordinator, jennie.johannisson@tranemo.se , +46 (0) 325-57 60 37, www.tranemo.se

Fisa proiect

Apel Cultura 2013

Comisia Europeana, prin Agentia pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA), a lansat cererea de propuneri 2013 a programului Cultura 2007-2013.  Datele de aplicare variaza in functie de masura pe care se aplica. Cofinantarea este si ea variabila, tot in functie de tipul proiectului, si poate fi intre 50-80% din totalul costurilor eligibile. 

Detalii

Cautare parteneri proiect Comenius

Primaria districtului Västra Hisingen al orasului Gothenburg (Suedia) cauta parteneri europeni pentru scoala primara Landmäreskolan (elevi de 6-12 ani), interesati sa participe intr-un proiect ce urmeaza sa fie depus spre cofinantare prin « Comenius – Partnership programme ». Proiectul isi propune sa creasca nivelul de constientizare si de competente privind masurarea nivelului de invatare antreprenoriala. Data exprimarii interesului: 5 octombrie a.c. . Data depunerii aplicatiei : februarie 2013. Pentru detalii si contact: Daniela Ölmunger, Development manager EU/External Financing, daniela.olmunger@vastrahisingen.goteborg.se, +46 707 850201,  www.goteborg.se.

Fisa proiect

Cautare de parteneri pentru depunerea unei aplicatii pe cel de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare

Universitatea din Malaga (Spania), Facultatea de Geografie, cauta parteneri pentru depunerea unei aplicatii pe cel de-al 7-lea Program Cadru pentru Cercetare si Dezvoltare - FP7-ENV-2013-TWO-STAGE. Topic: ENV.2013.6.2-7 Development of advanced technologies and tools for mapping, assessing, protecting and managing cultural landscapes in rural areas.

Fisa proiect

Propunere de proiecte in domeniul ocuparii pentru tineri

Comisia Europeana a lansat recent o cerere de propuneri in domeniul ocuparii pentru tineri. Aceasta initiativa vine in contextul crizei economice si a efectelor sale asupra tinerilor, rata somajului in randul acestora ridicandu-se la valori de doua ori mai mari decat pentru populatia activa din Europa. Data limita pentru depunerea aplicatiilor : 22 octombrie 2012.

Bugetul total al cererii : 3,6 milioane €, cu un maxim de cofinantare de 95% si sume între 100.000 si 250.000€/proiect.

Fisa proiect

Cereri de proiecte in cadrul programului Europa pentru cetateni 2013

Comisia Europeana pregateste publicarea cererii de proiecte pentru actiunea 2 masurile 1 si 2 Sprijin structural pentru organizatiile de cercetare in domeniul politicilor publice ale UE si pentru organizatii civile la nivelul UE. Termen de depunere 15 noiembrie 2012.

detalii la http//:eacea.ec.europa.eu/citizenship/funding/2013/index_en.php

Comisia Europeana a lansat cererea de proiecte « Impactul economic al intreprinderilor sociale »

Comisia Europeana a lansat cererea de proiecte « Impactul economic al intreprinderilor sociale » in cadrul Programului – cadru pentru inovare si competitivitate (CIP), masura : « Inovare si spirit antreprenorial, servicii de sprijin pentru intreprinderi si inovare ».Data limita pentru depunerea aplicatiilor : 7 septembrie 2012. Buget : 250.000€, maximum 95% cofinantare si 60.000€/proiect.

Fisa proiect

Municipalitatea Lagadas din Grecia caută parteneri in domeniul turismului balnear

Fisa proiect

Institutii din landul Austria Inferioara cauta parteneri pentru un proiect Life+

Scopul proiectului:                         lansarea unei campanii de informare si comunicare in vederea reducerii emisiilor de CO prin utilizarea bicicletei (inclusiv a celei electrice pentru oras) in acoperirea nevoilor zilnice de transport in orasele mici si zonele suburbane care beneficiaza de o infrastructura de transport public buna. 

Principalul grup tinta:                    tineri intre 18 si 40 de ani.

Data de demare a  proiectului     iulie 2013

Deadline pentru exprimarea    interesului:  cat mai repede, cel mai tarziu la sfarsitul lunii august 2012  

Contact :    dna. Christine TuretschekLower Austrian Energy and Environmental Agency, tel: +43-676-836 88 254, email: christine.turetschek@enu.at

Pentru cei care doresc sa devina parteneri in proiect si sunt interesati sa organizeze activitati similare in regiunea lor, modelul unei scrisori de sprijin este anexata. Propunerea este in faza de proiectare si orice potential partener poate sa faca sugestii, sa aduca idei sau exeriente care sa-i creasca valoarea adaugata.  Partenerii austrieci pot sa furnizeze experienta, instrumente de lucru, modele de activitati publice utile celor interesati – regiuni, orase, organizatii de profil.   Pentru acest proiect propus, nicio contributie financiara nu este solicitata partenerilor. Totusi, daca partenerii decid sa organizeze alte activitati, alaturi de cei din Austria Inferioara, anumite costuri pot sa survina

Fisa proiect

Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA) a lansat cererea de proiecte Tineret in actiune – parteneriate 2012 (subactiunea 4.6).

Data limita de depunere a aplicatiilor : 17 septembrie 2012.Bugetul cererii : 2.500.000€, cu un maximum de 100.000€/proiect si 75% cofinantare.

Fisa proiect

Comisia Europeana a lansat cererea de proiecte « Proiecte de cooperare pentru crearea produselor turistice transnationale pentru promovarea patrimoniului cultural si industrial ».

Comisia Europeana a lansat cererea de proiecte « Proiecte de cooperare pentru crearea produselor turistice transnationale pentru promovarea patrimoniului cultural si industrial ». Data limita de depunere a aplicatiilor : 28 septembrie 2012. Bugetul total : 700.000€, 175.000€/proiect si 75% cofinantare din totalul costurilor eligibile.

Fisa proiect

Noi cereri de proiecte in domeniul turismului

Comisia Europeana a lansat noi cereri de proiecte in domeniul turismului. Alaturam informatiei si o propunere de parteneriat pentru acelasi apel din partea unei localitati din Andaluzia. Pentru cele doua comunicari, regasiti detalii in fisele din anexa.

Produse tematice ale turismului transnational

Fisa proiect

Propunere de parteneriate din partea regiunea Andalusia, Spania in domeniul sportului

Junta de Andaluzia, institutia care conduce comunitatea autonoma a Andaluziei (Spania), cauta parteneri pentru propuneri de proiecte ce urmeaza sa fie depuse spre cofinantare in cadrul cererii: EAC/S06/12 - Preparatory Action: European Partnership. 

Fisa proiect

Fisa proiect

Fisa proiect

ONG-urile pot beneficia de fonduri nerambursabile in domeniul patrimoniului, dezvoltarii rurale si urbane

Serviciul de cooperare al Ambasadei Frantei in Romania a lansat un apel de proiecte pentru sustinerea initiativelor inovatoare din partea ONG-urilor din Romania in domeniul patrimoniului, dezvoltarii rurale si urbane.

Fisa program

Cerere de proiecte 2012 privind mobilitatea animatorilor din domeniul tineretului.

Fisa proiectului

Cautare de parteneri in domeniul invatamantului- orasul Molndal-Suedia

Fisa proiect

Fisa proiect

Fisa proiect

Fisa proiect

Programul CALYPSO – dezvoltarea turismului social in extrasezon in Europa prin parteneriate transnationale.

Fisa proiect

Erasmus pentru toti

Fisa proiect

Propunere de parteneriat in domeniul sportului

Essex County Council si Hertfordshire County Council din East of England isi anunta disponibilitatea pentru colaborare intr-un consortiu european care intentioneaza sa aplice pentru cofinantare prin programul “Preparatory Actions in the Field of Sport Funding”, 2012 call for proposals (data limita de depunere a aplicatiilor: 31 iulie 2012). Dat fiind faptul ca, cele doua autoritati locale din Anglia vor fi responsabile pentru organizarea si gazduirea a 2 evenimente din cadrul Olimpiadei 2012 - probele de canoe slalom si mountain biking -, dar si pentru gestionarea efectelor socio-economice din comunitate, experienta acumulata va fi folosita pentru a demonstra utilitatea sportului in general ca instrument de promovarea a incluziunii sociale, educatiei, formarii, dar si a sanatatii publice.  Topicurile care prezinta interes pentru cele 2 autoritati sunt :

-          Promovarea activitatii fizice pentru o imbatranire activa (The promotion of physical activity supporting active ageing);

-          Sensibilizarea privind mijloacele concrete de promovare a sportului la nivel local (Awareness-raising about effective ways of promoting sport at municipal level);

-          Competitii sportive locale comune la nivel transfrontalier intre regiunile vecine si statele membre (Trans-frontier joint grassroots sport competitions in neighboring regions and Member States).De notat ca, Essex County Council si Hertfordshire County Council pregatesc deja o aplicatie pentru cererea de proiecte a “Preparatory Actions in the Field of Sport Programme’s 2012 call for proposals”, dar doresc sa foloseasca si experienta si cunostintele, acumulate prin participarea la JO 2012 de la Londra, in cadrul unei aplicatii existente.  

Contact pentru cei interesati de colaborare: Paul Laffin, EU Policy Adviser, East of England Brussels Office, Rue du Trône 4, Brussels, Tel: +32 2 289 1200, Fax: +32 2 289 1209, paul.laffin@east-of-england.eu, www.east-of-england.eu .

Cautare parteneri din partea liceului francez Saint Gabriel Nantes Océan

Liceul profesional « Saint Gabriel Nantes Océan » din regiunea Pays de la Loire, Franta, cauta un partener – o scoala profesionala de nivel secundar specializata pe comercializarea produselor alimentare - pentru un proiect de mobilitate ce urmeaza sa fie depus ca aplicatie la cofinantarea prin programul 2013 Lifelong Learning, programul sectorial Leonardo da Vinci.

Descarca fisa proiectului

Comisia Europeana a lansat cererea de proiecte a programului EuropeAid – « Actori nonstatali si autoritati locale si facilitati de vecinatate pentru societatea civila – Moldova -2012”.

Descarca fisa proiectului

S-a lansat cererea de proiecte a programului EuropeAid – « Facilitati de vecinatate pentru societatea civila 2011 si Actori nonstatali si autoritati locale – Ucraina – 2012”

Descarca fisa proiectului

Cautare parteneri - localitatea Salacgriva-Letonia

Lansare proiecte Asistenta Automoma la Domiciliu

fisa proiect

Lansare cerere de proiecte Life+

fisa proiect

Propunere de parteneriat Mobilitatea tinerilor- Normandia Inferioara, Franta

Fisa proiect

Propunere de parteneriat Daphne III- Caserta, Italia

Fisa proiect

Propunere de parteneriat Language for Europe, Florenta-Italia

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat in cadrul URBACT II- Granada, Spania

Fisa proiectului

Cautare de parteneri prin programul European Youth Foundation

Obiectivele proiectului sunt indreptate catre ideea de cetatenie europeana si impartirea valorilor pentru imbunatatirea cooperarii transfrontaliere, intercomunitare si interreligioase, toleranta si intelegere. Aceasta va fi realizata prin promovarea dialogului la nivel local, national si international, dar si prin sprijinul retelelor pentru reducerea izolarii fizice si ideologice resimtite mai ales in randul tinerilor, grup social vulnerabil din punct de vedere politic si religios.   Data limita de manifestare a interesului: 9 martie 2012; data limita de depunere a proiectului: 1 aprilie 2012.

Contact direct: Shaban Siddik, Prevent Co-ordinator - Ealing Council (Tel: +44 20 8825 7590, siddiks@ealing.gov.uk) si Calum Murdoch, Senior External Funding Officer - Grants Unit (Tel: +44 208 825 7443, murdochc@ealing.gov.uk )

 

Propunere de partneriat Europa pentru cetateni- Farkadona, Grecia

Fisa proiect

• Cerere de propuneri de proiecte in cadrul Fondului pentru Inovare Civica

Beneficiari eligibili- ONG-uri din Romania
Valoarea estimativa a finantarii – 45.ooo lei
Are ca obiectiv sprijinirea initiativelor si actiunilor civice, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.
Domenii vizate:
• educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii; 
• mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor; 
• actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice

INFORMATII PRIVIND PROCEDURA DE APLICARE:
In cadrul acestei Cereri de propuneri de proiecte, solicitantii vor depune initial o Scrisoare de intentie (fara alte anexe suplimentare) urmand ca, doar in cazul in care Scrisoarea a fost selectata, acestia sa depuna si Cererea de finantare cu toate anexele aferente.
Termenul limita pentru depunerea Scrisorii de intentie este 10 aprilie 2012 (inclusiv).
Daca aplicatia a fost selectata pentru etapa urmatoare, solicitantul va fi rugat sa transmita Cererea de finantare pana la un termen limita specificat (aproximativ luna mai 2012).
INFORMATII SUPLIMENTARE
Intrebarile referitoare la aceasta Cerere de propuneri de proiecte se pot  transmite pana pe data de 5 aprilie 2012 prin e-mail la adresa inovarecivica@fdsc.ro sau telefonic la 021-3100181, Persoana de contact: Ileana Hargalas.

Oportunitate de finantare pentru ONG-urile care implementeaza proiecte pentru incluziunea romilor

Textul apelului

Corrigendum Europa pentru cetateni 2007-2013 - decembrie 2011

Descarcati corrigendum

Europa pentru cetateni 2007-2013

Descarcati ghidul programului

Propunere de parteneriat in domeniul educatiei din partea IOB- Germania

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat in domeniul digital din partea ASTER- Italia

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat Daphne III din partea provinciei Aragon- Spania

Fisa proiectului

Hampshire County Council din Anglia cauta parteneri pentru o cofinantare prin programul european Intelligent Energy Europe, prioritatea SAVE – eficienta energetica.

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat Comenius Regio din partea municipalitatii Florenta-Italia

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat din partea municipalitatii Puerto Lumbreras -Spania

Fisa Proiectului

Propunere parteneriat Daphne III din partea provinciei Murcia-Spania

Fisa proiectului

Apel proiecte pentru tinerii antreprenori

Obiectivul general al programului este stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private.
Printre
obiectivele specifice ale programului se numara:

·         dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii rapide la rigorile determinate de globalizarea pietelor;

·     stimularea si sprijinirea demararii si dezvoltarii firmelor nou-infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare;

·         facilitarea accesului tinerilor la sursele de finantare.

Tipuri de facilitati acordate

·         acordarea unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro echivalentul in lei, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare;

·         acordarea de garantii de catre Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de „SRL-D” in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei;

·         scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariati, angajati pe perioada nedeterminata;

·         scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea microintreprinderii, precum si de la plata tarifului pentru publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a;

·         consiliere, instruire si sprijin din partea O.T.I.M.M.C., in a carui raza de competenta isi are sediul social.


Inscrierea on-line a planurilor de afaceri de catre SRL-D este activa incepand cu data de 15 februarie 2012 la urmatorul link: http://programenationale2012.aippimm.ro

Propunere de parteneriat in cadrul programului URBACT din partea orasului Tomares-Spania

Fisa proiectului

Propunere de parteneriat din provincia Apuglia-Italia

Fisa proiectului

Propunere proiect - Drepturi fundamentale si cetatenie

Fisa proiectului

Propunere proiect Daphne III- Violenta ca flagel social

Fisa proiectului

Propunere parteneriat Daphne III-Violenta domestica in randul femeilor in varsta

Fisa proiectului

Propunere parteneriat Lifelong Learning din partea provinciei Modena, Italia

Fisa proiectului

  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate
  • Propuneri de proiecte si parteneriate